Kategoriat
yritys

Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on tullut viimeistään tänä keväänä mieleen myös monille pitkään pelkässä kivijalassa toimineille yrittäjille. Verkkokaupan perustamisen ei nykyisin tarvitse olla kallis ja aikaavievä tietojärjestelmäprojekti, vaan sivuston voi ponkaista pystyyn nopeastikin, valmiita alustoja hyödyntäen.

Avaimet käteen sivustoja luvataan jopa minuuteissa, ja lisäksi useampikin palvelu lupaa nyt kuluttomia kokeilujaksoja. (Huomioi tosin että maksutapahtumiin voi silti sisältyä veloituksia.)

Tällaisessa järjestelmässä kauppa-osiolle ei välttämättä tarvita omaa domain-nimeä eli verkko-osoitetta. Markkinointia ja yhteydenpidon asiakkaisiin voi hoitaa omalta nettisivulta tai somekanavista, linkkien johtaessa sitten tälle kaupantekoalustalle.

Yksi maailmanlaajuisesti tunnetuin ja käytetyin alusta on pilvipohjainen Shopify. Astetta kustomoitavampi on WordPress-sivusto, johon yhdistettu WooCommerce-kaupankäyntijärjestelmä. WordPress, jolla esimerkiksi tämä sivusto on tehty, mahdollistaa monipuolisen sisällön ja loputtomaan muokattavuuden.

WordPress itsessään on avointa lähdekoodia ja ilmainen. Luonnollisesti sivuston pystyttäminen vaatii hieman tietoteknistä osaamista, mutta sujuu ammattilaiselta (tai harrastajalta) nopeasti. Pienellä perehdytyksellä sisältöä voi sitten jatkossa päivittää myös itse.

Sivusto on omassa hallinnassasi, ja siten joudut maksamaan myös sen hostingin eli ylläpidon palvelimella. Pienillä käyttäjämäärillä tämä on kuitenkin edullista, hinnat alkavat muutamasta eurosta/kk.

Myös maksupalveluissa on valinnanvaraa. Suomalaisten suosimat maksutavat, ennen kaikkea verkkopankkimaksu onnistuvat useammankin välittäjän kautta. Suosittuja ovat muun muassa Paytrail ja Nets.

Koko homman ylläpitoineen voi kuitenkin tilata yhdeltä palvelutoimittajalta. Toimivan verkkosivuston perustamisen lisäksi on tietenkin mietittävä tuotteiden logistiikkaa eli toimituksia. Unohtamatta palautuksia jotka varsinkin tietyillä aloilla kuten vaatteissa ovat arkipäivää.